Ordinacija dentalne medicine

ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE

mr.sci.dr RENATA POROPAT-PAVIČIĆ doktor dentalne medicine

DENTALNA IMPLANTOLOGIJA I ORALNA KIRURGIJA

ŠTO SU IMPLANTATI?

Dentalni implantati su idealna opcija za one koji su izgubili jedan ili više zubiju bilo zbog bolesti poput karijesa, bolesti desni, starenja ili u nesreći. Implantatima se rješava nedostatak jednog ili više zubi, pri čemu implantat služi kao nosač za pojedine zamjenske zube, mostove ili proteze. Zasniva se na osteointegraciji titana s kosti. Riječ je o “umjetnom” korijenu, izrađenom od plemenitog metala titana, koji je najbiokompatibilniji materijal za ljudsku kost.

U našoj ordinaciji koristimo implantate tvrtke Nobel Biocare

PREDNOSTI IMPLANTATA

  • Dentalni implantati Vam pružaju potpun ugođaj i osjećaj samopouzdanja – možete jesti hranu koju poželite!
  • Ugradnjom zubnih implantata kost se adekvatno opterećuje čime je spriječen ili znatno umanjen njezin daljnji gubitak.
  • Kod nadoknade samo jednog izgubljenog zuba, ugradnjom implantata susjedni zubi se ne bruse, ostaju zdravi i neoštećeni.
  • Ovakva terapija pruža maksimalan estetski izgled zuba i desni

Jednom postavljen implantat , uz svakodnevnu oralnu higijenu , kako bi se osiguralo pravilno održavanje implantata , kosti i nadomjestaka , može ostati na mjestu cijeloga života.

Ugradnja dentalnih implanata se odvija brzo i efikasno, u dentalnoj ordinaciji, uz primjenu lokalne anestezije. Preciznom, kontroliranom i minimalno invazivnom kirurškom tehnikom implanti se ugrađuju u kost, dok se njihov retencioni dio nalazi iznad desni osiguravajući čvrstu bazu za prihvat protetske nadogradnje. Implantima se mogu nadomjestiti gotovo bilo koji izgubljeni zubi. Sama procedura traje koliko i svaka druga oralno – kirurška intervencija.

Nakon ugradnje implanta i vremenskog perioda potrebnog za osteointegraciju, definitivna protetska nadoknada se fiksira za nadogradnju na implantatu, čime se zahvat završava.

DENTALNA PROTETIKA
Saznaj više
BEZMETALNE KERAMIČKE KRUNICE
Saznaj više
Endodoncija
Saznaj više