Ordinacija dentalne medicine

ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE

mr.sci.dr RENATA POROPAT-PAVIČIĆ doktor dentalne medicine

Treća dob

Vaše je zdravlje najvažnije

Brinite se o svom zdravlju, prehrani i redovitoj tjelesnoj aktivnosti kako biste što duže bili zdravi i pokretni. Nekima treća dob znači usporavanje ritma, nekima zaustavljanje svih obveza i aktivnosti, a nekima novi početak. Budite osoba koja ne samo da ima mogućnost, već i obvezu za novi početak i radost životnog razdoblja koje je pred vama može početi!

Zdravlje i funkcionalna sposobnost potrebni su vam kako biste bili neovisni, kako biste mogli sudjelovati u određenim zbivanjima, posjećivati druge ljude i kako biste imali aktivan i ispunjen život.

U trećoj dobi slabi imunitet pa je potreban oprez

Ako je imunitet slab, bakterije iz usta, nakon što uđu u krvotok, mogu prouzročiti infekcije u tijelu. U slučaju da se nastane u srčanim zaliscima, mogu uzrokovati infektivni endokarditis. Najčešći simptomi bolesti desni su loš zadah, karijes, krvarenje desni te njihovo povlačenje. Ako plak prodre između zubi i ispod granice desni, posljedica može biti i ispadanje zubi. Bakterije iz usne šupljine mogu prouzročiti upale i u arterijama. Posljedica može biti nastanak aterosklerotskog plaka u arterijama, a zbog njega se povećava rizik od srčanoga ili moždanog udara.

Loša higijena može izazvati i oštećenje mozga

Loša oralna higijena povezana je i s Alzheimerovom bolešću. U mozgu oboljelih od toga najčešćeg oblika demencije, ima više bakterija koje uzrokuju bolesti desni, nego u mozgu zdravih ljudi. Pretpostavlja se da te bakterije mogu izazvati oštećenja mozga.

Održavanjem dobre oralne higijene, i redovnim kontrolnim pregledima kod dentalnog doktora svakih 3-6 mjeseci, zadržati ćete zdravlje i još dugo godina uživati u prvim redovima.

OBITELJSKA DENTALNA MEDICINA
Saznaj više
DJEČJA DENTALNA MEDICINA
Saznaj više
BEZ STRAHA OD DENTALNOG ZAHVATA
Saznaj više