Ordinacija dentalne medicine

ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE

mr.sci.dr RENATA POROPAT-PAVIČIĆ doktor dentalne medicine

Dječja dentalna medicina

Ordinacija dentalne medicine dr. Renata Poropat Pavičić, posvećuje veliku važnost preventivinim programima i dentalnim tretmanima posvećenih djeci. Jedan od glavnih ciljeva za naš tim je kako spriječiti dentalne probleme djece kroz prevenciju i obrazovanje. Dijagnostiku i terapiju provodimo najmodernijim metodama i tehnologijama dostupnim u dentalnoj medicini za djecu.

Dječja dentalna medicina posvećena je liječenju privremenih i trajnih zubi u djece. Mit da "bebi zube ne treba tretirati, jer oni će biti zamijenjen trajnim zubima" je znanstveno neutemeljen i ima ozbiljne posljedice na zdravlje pacijenata, kako u djetinjstvu tako i u odrasloj dobi. Jednako štetne, srednje i dugoročno, su nezdrave navike djece od rane dobi, kao što je uspavljivanje s bočicom u ustima.

Karijes bočice može se dogoditi već u dobi od oko jedne godine. Vodeći uzrok djelovanja je šećer i zaslađeni sokovi i čajevi. Ovi šećeri hrane bakterije u ustima, čime se formira kiseli pH, koji napada caklinu i nastaje demineralizacija zuba.

Karijes se ubrzano razvija i prodire u dubinu zuba, uzrokujući oštećenje živaca i uništavanje krune zuba. Ako se ne liječi, u ustima djeteta starosti od 3-4 godine mogu ostati samo ostatci korijena.

Ordinancija dentalne medicine dr. Renata Poropat Pavičić koristi moderne tehnike i metode liječenja za djecu putem neinvezivog i bezbolnog načina liječenja, kao što su:

  • zalijevanje zubnih fisura,
  • liječenje karijesa bez turbine,
  • terapija ozonom,
  • fluoridacija,
  • anestezija bez igle - bezbolna anestezija

Odnos prema malim pacijentima temelji se na izgradnji povjerenja, trajne prijateljske, ugodne i opuštajuće radne atmosfere.

Želimo istaknuti da je najvažniji obiteljski pozitivan pristup prema prevenciji i lječenju, djeca Vas slijede i vjeruju svojim roditeljima, pa je bitno da se za cijelu obitelj brine Vaš izabrani doktor dentalne medicine.

Naš tim pružiti će Vam uslugu liječenja djece i cijele obitelji na najvišoj profesionalnoj razini, te pohađajući neke od najboljih stručnih usavršavanja u dentalnoj medicini u međunarodnom okruženju, pružiti cijeloj obitelji efikasnu dentalu zaštitu.

OBITELJSKA DENTALNA MEDICINA
Saznaj više
TREĆA DOB
Saznaj više
BEZ STRAHA OD DENTALNOG ZAHVATA
Saznaj više