Ordinacija dentalne medicine

ORDINACIJA DENTALNE MEDICINE

mr.sci.dr RENATA POROPAT-PAVIČIĆ doktor dentalne medicine

TERAPIJA OZONOM

Ozon, kao jedan od najjačih prirodnih antioksidansa, u sekundi uništava bakterije razarajući njihovu staničnu membranu. Istraživanja su pokazala da je nakon aplikacije ozona od 20 sekundi 99% mikroorganizama bilo uništeno. Prilikom aplikacije ozon će trenutno razoriti bakteriju, gljivicu ili virus u usnoj šupljini i već nakon prvog tretmana može doći do izlječenja. Blagotvorno će djelovati i na afte u ustima koje znaju biti izrazito bolne.

Ni djeca ne trebaju bježati od terapije ozonom budući da vrlo učinkovito uklanja i karijes s njihovih mliječnih zubića. Aplikacija ozona kao neinvazivna mjera ne uzrokuje niti strah niti bol. Karijesna aktivnost prestaje zahvaljujući eliminaciji bakterija.

Oralne bolesti ,virusne, gljivične i bakterijske infekcije pravo su polje djelovanja ozona. Osim što djeluje antivirusno, antibakterijski i antifungicidno, ozon je imunostimulator, djeluje na poboljšanu oksigenaciju krvi i tkiva potičući tako cijeljenje oralne sluznice

Terapija antibioticima često ne pokriva apsolutni spektar bakterija. Zato je ozon koji spektrom djelovanja pokriva 100% bakterija idealno rješenje uz mehaničko čišćenje kiretama. Uz pomoć specijalnog parodontnog nastavka ulazimo u parodontni džep i apliciramo ozon. Brojne studije ukazale su na izvrsne rezultate u liječenju parodontitisa ozonom.

Ozon polako, ali sigurno ulazi u dentalne ordinacije. Vrijeme će zasigurno pokazati da je nepotreban toliki oprez i suzdržanost jer je riječ o revolucionarnim promjenama u smjernicama liječenja.

Za sada, ozonom još nije moguće tretirati sve vrste karijesa - a i uvijek je bolje spriječiti nego liječiti - pa nipošto ne zaboravite na važnost pravilne oralne higijene i redovitih dentalnih pregleda!

Posebno smo educirani za dijagnosticiranje i liječenje jedinstvenih problema ozonoterapijom

DENTAL SPA
& BEUTY TRETMAN
Saznaj više
ZOOM
IZBJELJIVANJE
Saznaj više
ZUBNI NAKIT Skyce
Saznaj više